De collectie Ray-Ban zonnebrillen die faciato.nl heeft is groot. Bausch & Lomb heeft in 1937 het merk opgericht. Het bedrijf leverde tijdens de beide Wereldoorlogen maar liefst 70% van de zonnebrillen. In 1929 ontwikkelden de mensen achter Ray-Ban een pilotenbril die een helder beeld gaf zonder de ogen te verblinden. In 1936 kwam deze bril met groene glazen en een monteur van metaal op markt. Deze bril werd de Aviator genoemd.

Beroemdheden
De beroemde generaal Douglas MacArthur droeg meestal het Aviator model. Na dit model kwam in 1952 het model Wayfarer. Vijf jaar later kwam het vierkante model Caravan. De twee eerst genoemde modellen zijn op de dag van vandaag nog steeds zeer geliefd bij faciato.nl. Deze prachtige zonnebrillen werden gedragen door beroemdheden uit zoals Hollywood zoals Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. Ook VIP’s zoals John F. Kennedy droeg een zonnebril van Ray-ban. In 1967 kwam het model Balomara op de markt. Clint Eastwood droeg deze zonnebril in één van zijn films.

Verschillende glazen
Sinds 1999 is Ray-Ban onderdeel van het Italiaanse bedrijf Luxottica. Dit zonnebrillenmerk hoort nog steeds bij de bestverkochte merken ter wereld. De glazen van dit merk geven een goed zicht, kunnen meekleurend zijn of een hoog contrast geven.